Suonenjoella ratkaistaan jokkiksen liigaherruus

30.1.2020

Suonenjoen Ritomäen rc-rata on vuosikymmeniä toiminut jokamiesluokan
aktiivisena harrastuspaikkana. Rata on paitsi valmentanut kuljettajia lajin
valtakunnalliselle kärkitasolle, se on myös tarjonnut jatkuvasti
mahdollisuuden järjestää niin harrastajien kuin katsojienkin suosimia
kansallisia kilpailuja. Jo pitkään radalla on kesäisin ajettu kolme kilpailua,
joista kaksi on ollut Suonenjoen ja yksi Vesannon Urheiluautoilijoiden
järjestämiä.


Jokamiesluokan SM-tason näyttämönä Suonenjoki on ollut neljästi. Yleinen luokka on "kapinoinut" moottoriradalla keskinäisen paremmuutensa 1982, 1992 ja 2015. Naiset ja nuoret ovat kisanneet valtakunnan mestaruudesta 1999. SM-järjestely täydentyy tulevana kesänä liigakilpailulla. Jokamiesluokan kiistatta suurkilpailun, JM-SM liigan, järjestämisoikeutta alkaneelle vuodelle haki kuusi seuraa. Reilu vuosi sitten AKK päätti myöntää järjestelyoikeuden Suonenjoen Urheiluautoillijoille. Tämä kaksipäiväinen "kapina" toteutetaan elokuun lopulla 29.-30. päivä.

 

JM-SM liigakilpailu kerää vuosittain viikonlopuksi tuhansiin nousevan yleisön lisäksi maan parhaat kuljettajat ja kaluston. Viime kesänä Jalasjärvellä ajettuun vastaavaan SM-kisaan osallistui 32 joukkuetta ja jokaisessa joukkueessa kymmenkunta kuljettajaa. Suonenjoelta ei tuolloin ollut omaa joukkuetta, mutta Suonenjoen UA:n ajajat kyllä ajoivat menestyksellisesti useammassakin joukkueessa. Ensi kesän tapahtumaan on tulossa mukaan omasta seurasta näillä näkymin vähintään pari joukkuetta ja lisäksi yksittäisiä ajajia saattaa olla myös muissa joukkueissa. Suonenjokelaiset ajajat ovat olleet vuosittain haluttuja pisteiden kerääjiä muissakin joukkueissa.

 

Tulevan SM-tapahtuman valmisteluissa tiiviisti mukana oleva Kimmo Turkki muistuttaa jo hyvissä ajoin, että tämän luokan kilpailu vaatii noin 500:aan nousevan toimitsijajoukon. Tämän vuoksi jokaisen aktiivin kannattaa jo varata kalenteriinsa elokuun viimeinen viikonvaihde ja kevään aikana ilmoittautua kisatalkoisiin. Toimitsijoiden ilmoittautumisohjeet löytyvät tapahtuman omilta sivuilta http://jmsmliiga2020.fi. Kahden päivän aikana ajetaan lähes parisataa kisalähtöä joten katsomista ja jännittämistäkin riittää.

 

Kilpailun tiedottaja 

Arto Ylhävaara